Przepisy i porady

Jak zamarynować mięso na grilla

Karkówka pieczona na grillu to znakomity pomysł na obiad lub spotkanie ze znajomymi. Soczysta, aromatyczna, świetnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami i surówką. Aby jednak cieszyć się jej wyjątkowym smakiem, trzeba ją najpierw dobrze zamarynować. Marynata do karkówki z grilla Karkówkę...

Sałatka ze szpinakiem

Przepyszna i orzeźwiająca sałatka z mieszanką sałat, szpinakiem, pomarańczami i prażonymi orzeszkami piniowymi, polaną dressingiem pomarańczowym. Potrzebne produkty: 2 garści ulubionej mieszanki sałat2 garści szpinaku baby, umytego i osuszonego1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki1 duża pomarańcza, obrana i podzielona na...

Spaghetti bolognese

Przepis na klasyczne spaghetti Bolognese. Klasyka włoskiej kuchni i jednocześnie ulubione danie moich dzieci.Bolognese (wł. ragù bolognese [raˈɡu boloɲˈɲeːze]) – ciepły sos mięsny pochodzący z włoskiego miasta Bolonia. Jego historia sięga czasów średniowiecza. Sporządza się go z wielu rodzajów mięs (tradycyjnie krojonych na bardzo drobne kawałeczki,...